Amplifystudios

Amplifystudios är en modern och nyligen inredd fotostudio i Kungälv. Med sina ca 150kvm så är studion den största fotostudion i Kungälv med omnejd. Studion är försedd med en takrigg för ljus, en stor Cyclowall. Blixtljus eller fastljus, både tungsten och dagsljus. Vi arbetar med KinoFlo, de är i våra ögon en av de främsta tillverkarna av armaturer för kontinuerligt ljus.

Hyra studion, det går att hyra studion för fotograferingar, för mer information om kring detta vänligen kontakta oss.

Vi har under åren använt oss av många olika produkter ifrån flera olika tillverkare. Allt testande i studio och ute på fältet har gett oss en stor erfarenhet om produkter. Våra produkttester kan ni läsa i vår blogg.

 

En modern fotostudio med stor potential belägen i Kungälv

 

Cyclowall/ infinitywall Behöver du fotografera en MC, hos oss är det lätt gjort.

 

Profoto & Elinchrom Vi har ljuset, produkterna och kunskapen.

1
1

Vill du hyra studion för ett jobb

Här kan du läsa mer om Amplifystudios

Profoto – Blixtljus

Kinoflo – Fastljus

Intresserad av fotografering

Läs vår blogg, där finner ni tips & trix som kan ta ditt fotograferande till nya höjder.

Du kan läsa bloggen här

Cyclowall

Amplifystudios har en vit cyclowall som är ca 5,5m bred. För oss som både arbetar med film och foto är en cyclowall perfekt. Den är enkel att belysa så att man kan uppnå en sömlös vit bakgrund som är bredare än de traditionella pappersbakgrunderna.

Vi har även monterade pappersbakgrunder ifrån Colorama och Savage i följande bredder: 1,36m, 2,72 samt 3,5m. Vi brukar ha följande färger i de två bredare: Arctic White samt Grey. De smalare har vi i fler färger.

 

Blixtljus

Vi använder oss av blixtar ifrån svenska Profoto och Elinchrom. Vi har flera olika modeller, för att ha ett “ljus” för varje tillfälle. Vi har också ett stort och bra sortiment av ljusformare ifrån både Profoto Elinchrom.

 

Fastljus

Vi använder fastljus ifrån Kinoflo och Ianero. I vissa lägen har fastljus många fördelar, vid film är det ett måste. Styrkan i Kinoflo är i våra ögon deras ballast som förenklat omvandla växelström till likström, så ljuset inte blinkar (för kameran). Detta är mycket värdefullt när man filmar med hög Fps.

Taksystem för montering av ljus, för att i största utsträckning slippa sladdar på golvet. Flera stora bomstativ, svart/ vita ljusavskärmare, Stora diffusers mm.

Vill du lära dig mer om fotografering i en kreativ miljö, boka då in dig på en av våra kurser “Amplifyworkshops” du kan läsa mer om dessa här.

Vindmaskin

Givetvis har studion en vindmaskin med trådlös fjärrkontroll. Vindmaskin kan ibland vara skillnaden mellan en “död” känsla på ett plagg, eller ett platt hår.

Bakom kulisserna på en produktfografering

Hela scenen är ljussatt med blixtar och ljusformare ifrån Elinchrom. 5 blixar användes för att få “rätt” ljus.

Kameran för fotograferingen var en Canon Eos 5D MKIII med ett Canon EF 70-200 f/2.8 L IS USM II.

BTS-filmen är inspelad med en Canon Eos 5D MKIV tillsammans med ett Canon EF 50 1.2 L USM.

Kameran är monterad på en Rihno Camera Gear Slider Evo Pro med ARC. Detta är en motoriserad slider med en enkel och lätthanterlig kontroll av rörelsen.

Se mer av Amplifystudios i galleriet nedan