Modell

Klart att du vill vara med på bild, vi letar ofta människor som vill vara framför kameran. Ofta bilder till olika egna projekt.

För dig som modell så får du bilder som du kan använda till egen portfolio, social media mm. En TFP-fotografering som är kostnadsfri för dig. TFP betyder Time For Print, detta är en vedertagen term där båda parterna (fotograf & modell) arbetar utan ekonomisk ersättning. Ersättningen är att både fotograf och modellen får några bilder som de kan använda på överenskommet sätt.

Tycker du att det låter intressant, tveka då inte att höra av er till oss, så berättar vi mer. I galleriet nedan kan du se porträtt bilder som vi nyligen tagit.

Läs mer om hur det fungerar

TFP= Time for Print, det är en modell där fotograf och “modell” gör ett utbyte av tjänster. Ingen av de båda parterna får betalt, men båda får bilder som de kan använda på överenskommet sätt.

Detta är en modell som är vanligt vedertagen bland såväl fotografer, makeup-artister och stylister. Idag är det oftast så att bilderna levereras digitalt och inte “print” som i namnet.

Det är bra för båda parterna, givetvis så skrivs en “Modellrelease” som reglerar hur bilderna får användas. Detta för att båda parterna skall vara nöjda.

Du kanske har en grym fotoidé som du vill testa, eller behöver du nya bilder till din personliga portfolio. Sänd oss ett mail och beskriv din idé/ önskan så återkommer vi till dig.

[widget id=”black-studio-tinymce-2″]

Så här kan en fotografering gå till

På en normal TFP- fotografering hinner man med en ljussättning. Dvs att man har en uppställning med ljus som man använder under hela fotograferingen.

Här är ett litet galleri med porträttbilder vi nyss producerat