Canon Eos 5D Mark IV

By August 28, 2016Nyheter, Produkter

Canon Eos 5D Mark IV

 

Canon Eos 5D Mark IV

Dagen är äntligen kommen. Det som länge förväntats hända har nu hänt. Torsdagen 25/8 livesände Canon en premiärvisning av den mycket efterlängtade kameran.
Inte helt oväntat så kommer efterträdaren till Canon Eos 5D Mark III få namnet Eos 5D Mark IV.

Kameran är till det yttre väldigt lik sin föregångare (5D Mark III) men på insidan skiljer det mycket. Canon Eos 5D Mark IV kommer att ärva många funktioner ifrån
Canon Eos 1D X Mark II, men får också en del egna nya funktioner.Jag skulle kunna säkerligen hitta material till en blogg triologi om denna kamera,
men känner att alla tycker nog att det räcker med ett inlägg nu. Kommer sedan inom en relativt snar framtid att återkomma med mina
reflektioner efter att jag använt kameran en tid.

Några av nyckel funktionerna.
Prestanda, bildkvalitet och mångsidighet

Canon EOS 5D Mark IV är en fullformatskamera som inte kompromissar med bildkvaliteten och alltid levererar professionell prestanda.
Kameran har avancerade specifikationer och är det perfekta valet oavsett om du fotograferar eller filmar bröllop, porträtt, natur, landskap,
jobbar som sportfotograf eller fotojournalist. En 30,4 megapixels CMOS-sensor, 4K-inspelning, seriebildstagning med 7 bilder per sekund
samt ett snabbt och exakt autofokussystem med 61 autofokuspunkter ger bilder och filmsekvenser med fina detaljer, även i riktigt tuffa förhållanden.

Specifikationer

30,4 megapixels CMOS-sensor
DIGIC 6+-processor
Seriebildtagning med upp till 7 bilder per sekund
Dual Pixel CMOS AF – snabb & exakt AF-följning
61 punkters autofokus
Inbyggd GPS, Wi-Fi/NFC
4K-video
Touch-display
Dual Pixel RAW-filer ger imponerande justeringsmöjligheter efter tagning
Vädertätad

Anpassa kameran efter dig och dina önskemål
Ja nästan så bra som det låter, det finns knappar som går att funktionsanpassa efter egna behov. Sjukt bra säger jag.

Dual Pixel CMOS AF
Tack vare två fotodioder per pixel kan varje pixel fasdetekteras och CMOS-sensorn kan ge en snabb och exakt autofokus på cirka 80% av bildplanet.
Eftersom autofokusen kan upptäcka förändringar i rörelse på pixelnivå får du en kontinuerlig autofokus samt snabb & exakt AF-följning vilket ger skarpa bilder och jämna filmer med exakta fokusövergångar.
På kamerans 3,2″ pekskärm kan du välja fokuspunkter i hela ramen genom att enkelt peka på skärmen. Du kan nu få en autofokus som kommer att kunna följa bättre än vad många duktiga focus pullers klarar av att göra.

Dual Pixel Raw
Med denna funktion tar kameran två bilder, en med A-sensorerna och sedan en bild till med B-sensorerna detta blir sedan en RAW-fil med
dubbetl så mycket data. Mer information att arbeta med i post. Använder man Canon DPP så kommer man kunna använda denna
informationen till att bland annat justera: skärpa/ fokus punkt, bakgrundsoskärpa och flytta ljusslöjor.

Filma i 4K
Imponernade CMOS-sensor och snabba DIGIC 6+ bildprocessor hjälper dig fånga videoklipp i Digital Cinema (DCI) standard 4K med en upplösning på 4096×2160 pixlar i 30 eller 24fps.
Kameran har även stöd för 4K i upplösningen 3840×2160 pixlar eller FullHD (1920×1080) i 60p samt HD-filming (1280×720) i 120p.
Med 4K framegrab kan du filma i 4K/30p för att sedan i efterhand plocka ut vilken bildruta du vill och spara den som en bildfil på 8,8megapixlar direkt i kameran.

Fler bilder på Blackmagic design Video Assist

Officiell info-reklam för Canon Eos 5D Mark IV

Leave a Reply