DJI Mavic Pro – Liten men stark

By March 24, 2017Nyheter

DJI Mavic Pro

Dji Mavic Pro, en liten drönare med stor styrka

DJI fortsätter sitt segertåg och lanserar ännu en fulländad produkt. Efter succéerna  med både Phantom och Inspire serierna så lanserade DJI relativt nyligen en ny lite drönade med fokus på smidighet och funktioner. Med sina lilla nätta storlek (diagonalt utan propellrar 335 mm) och en vikt på ca 734g ink batteri, propellrar samt skydd för gimball. En av de unika funktionerna är att den är i hopfällbar, man fäller enkelt in “armarna” i kroppen, detta gör att drönaren blir väldigt liten när man skall transportera den.

Ett kraftpaket

Mavic Pro klarar att lyfta till en höjd av 5000m över havsnivå, den är kapabel till höjdökningar på 5 m/s och klarar av en hastighet på 65km/h (båda värdena när den körs i sportläget). Batteritiden är uppmätt till 27min (utan vind).

DJI Mavic Pro

Dji Mavic Pro, en drönare som är så liten och smidig så att man kan packa ned den i den vanliga kameraväskan.

DJI Mavic Pro är till skillnad ifrån de flesta andra drönarna för foto/ film väldigt liten och lätt. Detta gör den perfekt att ta med ut på uppdrag när man kanske annars inte hade tagit flygfoto/ film vid samma fotografering.

Smarta flyglägen

Gör det lättare att få bra material ifrån luften. Det har varit en evolution på “sensorbaserade” funktioner på de nyaste drönarna. Dji Mavic Pro är inte ett undantag för detta. Den har många funktioner som hjälper dig få rätt material ifrån din flygning.

FlightAutonomy

Med FlightAutonomy undviker Mavic Pro automatiskt föremål upp till 15 meter framför helikoptern. Sensorerna ger även Mavic möjligheten att kunna landa automatiskt eller hålla en konstant höjd över marken.

ActiveTrack

Med Active Track används sensorerna tillsammans med kameran för följa efter och hålla koll på motiv. Med Spotlight  vrider Mavic automatiskt kameran mot motivet som du har valt, medan du kan fokusera på flygningen. Med Trace följer Mavic Pro efter motivet och med Profile följer Mavic Pro vid sidan av motivet.

GPS och GLONASS

GPS och GLONASS hjälper Mavic Pro att hålla sin position och motverka att den driver iväg när det blåser. Övriga sensorer på Mavic hjälper till att undvika kollitoner så du kan flyga säkert inomhus. Mavic Pro har en dubbel uppsättning av alla sensorer, ifall någon skulle bli fel så finns det en reserv.

Tripod Mode

Med Tripod Mode går allt lite långsammare, perfekt för dig som vill flyga inomhus eller använda Mavic Pro för att komponera stillbilder. Du väljer vilken profil du vill använda, vilket ditt motiv är, sedan sköter Mavic Pro det automatiskt

7Km räckvid, 27minuter batteritid och upp till 65kmh

Med DJI OcuSync har Mavic Pro en räckvid på 7km om det är fri sikt. Du ser vad kameran ser i upp till 1080p upplösning på telefonen. Batteritiden är 27 minuter med DJI Intelligent Battery. I Sportläge kan Mavic Pro flyga i 65km/h, men tänk på att kollisions-sensorerna inte är aktiva i sport-läget.

4K video, 12mp RAW och 3-axels gimbal

Mavic Pro filmar i 4k upplösning med 30 bilder per sekund. Tack vare den 3-axliga gimbal’en behövs ingen digital bildstabilisering. För stillbild får du ut 12Mp Adobe DNG RAW-filer.

DJI Mavic Pro

Liten, lätt och smidig. Går att fälla ihop för enkel transport.

3-axlig gimball

Leave a Reply