Foo Fighters

The Pretender, Everlong, Best of You, Learn To Fly, Walk, All My Life.

Listan skulle kunna göras nästa hur lång som helst, Foo Fighters har sedan starten 1994 producerat fantastiska låtar. Om du aldrig hört dem så skulle jag vilja beskriva deras sound med orden vackra melodier blandat med klassiska rockriff tillsammans med en fantastisk röst (Dave Grohl)

Dave Grohl är lite av en ikon inom modern rock, han var tidigare trummis i ett av bandet som “startade” Grunge genren, han har också medverkat i en rad artistsamarbeten inte minst på QOTSA platta “Songs for the Deaf”. Han är en fantastisk trummis men också en otrolig sångare och gitarrist.

Så glad varje gång jag fotograferar Foo Fighters, de är ett av de roligaste banden att se och fotografera.

Senast Foo Fighters spelade på svensk mark var det på Ullevi i Göteborg, denna spelning var en unik spelning då Dave ganska tidigt under spelningen trillade av scenen och bröt sitt ben. Efter en stunds tystnad hörde man “I broke my fucking leg” och man fick se Dave bäras av scenen på bår. Bandet fortsatte att “jamma” och efter en stund kom Dave in på scen igen, han fick sitta på en stol och spela medan en läkare höll hans ben “fixerat” efter att ytterligare en sund fick Dave återigen gå av scen. När han återigen kom in på scen hade han ett ny gipsat ben och konserten kunde fullföljas.

Fler bilder på Foo Fighters

Leave a Reply