Mitt fotografiska arv

By December 2, 2016Historier ifrån förr

Mitt fotografiska arv

Vad fick mig att börja fotografera, var det en slump eller fans det en historia av bildberättande i släkten.

Historian om min resa

Ett tydligt minne ifrån min barndom och de semestrar jag och min familj for på var min pappas systemkamera och den gröna kameraväska som alltid packades med när vi skulle ut och resa. Den väskan har besökt många länder och ett stort antal världsdelar.

Min far är intresserad av fotografering och har alltid varit väldigt noga med sin resedokumentation i form av foton. Även min farfar var intresserad av fotografering, det är hans Prontor och Rolliecord.

Någon stans under min barndoms väcktes intresset av att skapa med kameran som hjälpmedel, så när jag vuxit upp och gick gymnasiet så skaffade jag min första egna systemkamera.

Canon Eos 30

Det blev en Canon Eos 30, den fick också resa en del, och matade fram många rullar film.

Canon EOS 1V HS

Några år efter att jag köpt min Eos 30 så skaffade jag en Canon Eos 1V HS, det var dåtidens motsvarighet till dagens Canon Eos 1D X MarkII. Denna kamera var på många sätt fantastisk, stor och solid med snabb frammatning av film på upp till 10bilder/ sekund. Så man kan tömma en 36-rulle på bara några sekunder.

Sedan gick åren, ingen trodde väl att digitalfotografering skulle bli vad det idag har blivit. Min första digitala systemkamera blev en Canon Eos 50D.

Trots dagens kameror fascineras jag av gamla analoga bilder, de har någon speciell magi, och är vackra på en annan dimension. Det får mig att tänka på att det inte alltid är skärpa och megapixlar som skapar fotografisk magi.

Fotografisk nostalgi

Leave a Reply