Profoto B1 Off-camera Flash TTL

By January 21, 2016Tester

 De har kommit att bli mina ständiga följeslagare.

De gör min arbetsdag mycket enklare, smidigare och varje jobb går lite snabbare. Jag gillar fortfarande mina Elinchrom Ranger Rx (speed)/ Ranger Quadra RX (speed) men jag tycker att det är otroligt befriande att kunna arbeta utan att behöva ha sladdar fram till blixten. Det är otroligt lätt att bara flytta en blixt.

TTL behövs det, kanske inte men det är en funktion som underlättar det vardagliga arbetet väldigt mycket. Mitt normala scenario, jag har riggat upp hos en kund, skjuter av en ”testbild” med TTL för att se hur det ser ut, blir jag nöjd är det bara att köra men känner jag att jag vill skilja ur motivet ifrån omgivningen så är det bara att koppla bort TTL och manuellt öka blixtstyrkan. Så jag tycker att det är fantastiskt, visst man vänjer sig ganska snart vilka inställningar som brukar fungera bra i en viss typ av miljö/ ljus men TTL underlättar många gånger.

Prisvärda? Det är en ganska så personlig fråga, i mitt arbete så är de absolut prisvärda, de minuter som jag spar på varje uppdrag med hjälp av dessa har gjort dem väldigt prisvärda. Så går du i tankar att skaffa riktigt bra ljus, så rekommendera jag varmt dessa. Om du tidigare aldrig använt Profoto så är de i en klass för sig själva. De har en väldigt solid känsla, inget flex och knak.

Lite kort fakta om Profoto B1 Off-Camera Flash TTL

Air TTL – Pålitlig exponering på sekunder, kompromisslös triggning.

Sladdlösa – Frihet att placera dem hur man vill.

Suverän batterikapacitet – Upp till 220 blixtar på full effekt.

Effekten – 500 Ws i effekt, justerbar i 1/10 bländarsteg över hela 9 bländarstegs effektområde.

Profoto HSS – Stöd för superkorta slutartider och med ca 10gånger så mycket kraft som en normal kamerablixt (speedlight).

Light Shaping Tools – Stort utbud av Profoto tillbehör.

 

Det bästa i mina ögon:

  • Enkelheten i användningen.
  • Den korta brinntiden (gör det enkelt att frysa bort rörelser)
  • Pålitlig temperatur och snabb laddning mellan blixtarna.
  • Byggkvallitet, känns otroligt gedigna och solida.

Fler bilder på Profoto B1Off-camera Flash TTL

Leave a Reply