Suunto Ambit 2 HR

By December 10, 2013Produkter, Tester

Suunto Ambit 2 HR

En evolution inom pulsmätare och äventyrsklockor.

 

Bra har blivit bäst.

Jag har sedan den lanserades använt Suunto Ambit, en fantastisk klocka för träning och äventyr.

Med stor förväntan har jag sett fram emot släppet av Ambit2, och för ett litet tag sedan kom den.

Allt som var bra i föregångaren har blivit ännu bättre i Ambit2.

Tänker inte på något sätt göra detta till en klinisktest med massa statistik utan baserar mitt omdöme av klockan på funktioner, användarvänlighet och känslan i produkten.

 

De yttre.

Knapparna har fått lite nytt utseende, man har tagit bort det djupa mönstret i knapparna och gett dem lite rundare kanter. Bara till de positiva, det blir nu ännu bekvämare att ha klockan på sig, även när man springer.

Boettens ovansida har även den fått lite rundare form, man har satt små indexeringsmarkeringar på klockslagen 12-3-6-9 samt att man flyttat kapptexten så att den nu ligger på insidan av boetten, under glaset. Detta känns lite mordernare och ger ett lite mer stilrent utseende.

 

Insidan

På insidan har det hänt en hel del.

Klockan har nu ännu bättre batteritid 16-50 timmar i fullt GPS-läge, en helt otrolig batteritid. Det känns som om man hinner glömma bort när man senast laddade klockan mellan gångerna. Dessa 16-50h, är ju när man använder klockan/ GPS, så när man bara bär den som en vanlig klocka så kan man få ut användningstider på upp till 30dagar. Smarta funktioner som autosleep, nar man lägger av sig klockan gör att batteritiden bli grym.

Funktionerna har blivit ännu bättre, nu har klockan den unika Funktionen FusedAlti, man kan på ett enkelt sätt säga att GPS-mottagaren arbetar tillsamman med barometern för att ge ännu bättre och mer korrekt höjd angivelse.

Ambit2 känns något snabbare än sin föregångare när man bläddrar i menyerna, då skall vi inte glömma att Ambit1 absolut inte är långsam utan det är nog snarare så att Ambit2 har blivit lite vassare. Man har också lite större minne.

En funktion som är lite underskattad är möjligheten att ladda hem appar via movescount.com, denna unika möjlighet gör att man hela tiden kan utveckla sin klocka och lägga in nya funktioner.

Movescount är egentligen ett kapitel i sig, skall gå in djupare på detta en annan gång.

Men för att göra en liten enkel snuddning på ytan så är movescount verktygen som du använder för att analysera dina träningsdata, se dina tidigare träningspass samt planera dina kommande pass. Utöver dessa funktioner så är detta också en community där man kan lägga till vänner och se vart andra tränar mm. En av de saker som jag uppskattar allra mest är att det är så enkelt, när det kommit en ny uppdatering till din Ambit så är det bara att ansluta den till din dator, sedan sköt uppdateringen i stort sett av sig själv.

Produktkänsla

Suunto är väldigt noga med att leverera produkter av högsta klass, det märker man inte minst genom att Ambit2 tillverkas i Finland, för hand, precis som andra fina urverk. Kvallitet och precision. Klockan har nu fått mineralglas och boetten känns riktigt solid. Helhetsintrycket av klockan är: Solid. När man klämmer och trycker på den så flexar det inte en millimeter, den känslan gillar jag, så skall det kännas.

 

Slutsats

Bra har blivit bäst.  Som jag ser på det och utifrån hur jag använder mina klocka så finns det inte någon bättre klocka på marknaden. Den kan allt som jag kan önska (och förmodligen lite till) och vill jag så kan jag enkelt lägga till nya funktioner. Den senaste teknologin i en förpackning som skulle göra kräsna militärer avundsjuka. Om Hummer är bilarnas okrossbara ansikte så är Ambit2 GPS-klockornas motsvarighet.

Fler bilder på Suunto Ambit 2

Leave a Reply